ono

Blog

Playmobielopstelling

Opstellingen geven klare blik op situatie in bedrijf

07/10/20

Stilstaan bij het verhaal van de organisatie maakt dat je gebeurtenissen en ervaringen bij elkaar brengt en leert zien als een samenhangend geheel.

Werkneemster komt bij ons omdat ze vastloopt in een bedrijf waar ze als schoolverlater actief kon meeschrijven aan het verhaal. Onderstaande opstelling ...

Lees meer
20200925 190738

Denken met de handen!

29/09/20

LEGO® SERIOUS PLAY® is een creatieve methode om alle teamleden te betrekken in een denkproces rond topics en thema's die spelen binnen het bedrijf.

Tachtig procent van het menselijk brein is verbonden met de handen. Met de LEGO® SERIOUS PLAY®-methode worden de deelnemers aangemoedigd te ‘denken met hun handen’.

Lees meer
Dsc9880

Personeelsproblemen zeggen altijd iets over de ondernemer. Altijd!

01/07/20

Personeelsproblemen zeggen altijd iets over de ondernemer. Altijd! Daarom is zelfbewustzijn essentieel als ondernemer. Het is ons vertrekpunt bij organisatievraagstukken. Altijd!

Lees meer
Feedback

Feedback is the breakfast of champions!

04/06/20

"Feedback is the breakfast of champions! Wat een mooie quote. Ervaar feedback niet als kritiek, maar proef de feedback. Haal eruit wat nuttig is en laat vallen wat niet nuttig is.

Lees meer
20181220 Ono Coaching

Echte leiders zie je nu opstaan!

12/04/20

Niemand had die ontzettend krachtig en gewelddadige orkaan “corona” zien aankomen. De wereld staat even “on hold” en velen onder ons beseffen dat we ook met organisaties op een punt van “no way back” zijn gekomen.

Lees meer
Dsc9559

Hoe vind je dé kandidaat met de juiste mindset?

18/02/20

Wil je polsen of kandidaten een goeie match zijn met jouw bedrijf, de collega’s en de job in kwestie? Dan kunnen persoonlijkheidstesten hier zeker een meerwaarde in betekenen.

Lees meer
Dankbaarheid

"Jouw kracht als werkgever zit in het ontvangen

15/02/20

Werkgevers verstevigen hun relaties met hun medewerkers in het ontvangen en niet enkel in het geven.

Lees meer
Hrbp

Weet jij wat écht speelt in jouw bedrijf?

22/01/20

Met de werkbaarheidscheque krijg jij als ondernemer financiële ondersteuning om een versnelling hoger te schakelen op vlak van werkbaar werk in uw onderneming.

Lees meer
Ono Insightsdiscovery

Waarom persoonlijke ontwikkeling zo belangrijk is voor leidinggevenden

16/01/20

Waarom persoonlijke ontwikkeling zo belangrijk is voor leidinggevenden

Lees meer
Familie 638X330

Familie... Genieten doe je samen!

19/12/18

Een gezin, een familie is als een boom. Elk lid vertegenwoordigt een tak en we hebben elk dezelfde wortels. De boom is een geheel, je kan geen takken wegdenken of vergeten of de boom is niet meer dezelfde boom. Hij ziet er anders uit, heeft een dorre kant, mankeert een stuk,…

Lees meer
Handen In Haar

Mijn werknemers zijn (weer) ziek

17/12/18

Vrijdagmorgen 17 augustus, net 1 werkdag gehad na deugddoende vakantie en ik tel reeds 3 gesprekken met ondernemers die in de “jus” zitten met werknemers die niet komen opdagen. Eentje heeft rugpijn, eentje burn-out en eentje een nekwervel die vastzit. (laten dit nou net drie niet-bewijsbare ziektes zijn…)

Lees meer
Timeforchange Orig

Help! Mijn bedrijf moet veranderen?

17/12/18

We leven in de zogenaamde VUCA-wereld (snel veranderend, onzeker, complex en dubbelzinnig) en dit vooral in het bedrijfsleven. We kunnen daardoor steeds moeilijker plannen op een termijn van 5 à 10 jaar. Deze nieuwe wereld waarin wij als mens en organisatie ons in bevinden vraagt om een nieuwe aanpak.

Lees meer