ono

20181220 Ono Coaching

Echte leiders zie je nu opstaan!

Niemand had die ontzettend krachtig en gewelddadige orkaan “corona” zien aankomen. De wereld staat even “on hold” en velen onder ons beseffen dat we ook met organisaties op een punt van “no way back” zijn gekomen.

Wanneer we het lelijk beestje (tijdelijk) verslagen hebben zal onze maatschappij niet meer zijn zoals die voorheen was. In no time pasten we vele van onze overtuigingen aan die onmiddellijk waar te nemen zijn in ons gedrag.

"Corona is een oerkracht die een transformatie van onze organisaties eist

Corona is veeleisender en vraagt veel meer dan enkele veranderingen. Het is een oerkracht die een transformatie eist van onze organisaties wat in weze betekent dat we niet meer weten waar we naartoe gaan en wij en ook onze organisaties iets anders geworden zijn.

Als we niet meer weten wie we zijn en waar we naartoe gaan, als we onze zekerheden geforceerd moeten loslaten, hoe moeten we dan als ondernemer onze organisaties verder sturen?

"We hebben geen houwvasten en controle meer waar we als ondernemer zo graag naar op zoek zijn.

Als ondernemers krijgen we nu vele onzekerheden over ons heen, we hebben geen houwvasten en controle meer waar we als ondernemer zo graag naar op zoek zijn. Onze strategische plannen, veranderingstrajecten, verbeterprocessen,… kloppen niet meer. Om te vermijden dat we hierdoor onzeker en bang worden doen we er goed aan te aanvaarden wat er nu in de wereld gebeurt en beslissen om lost te laten wat goed was en te gaan zoeken naar wat onze nieuwe succesformule zou kunnen zijn.

Echte leiders zie je nu opstaan, vol hoop, zonder zekerheden, zonder te weten wat komt, zonder te weten wie nog mee zal kunnen gaan we wie we straks misschien moeten loslaten… Moedig!

Echte leiders durven te erkennen dat daar een prijs voor betaald zal moeten worden, dat er een verschuiving zal zijn in werking, personeel, klanten, activiteit, … en geloven dat het goed komt met vallen en opstaan.

"Bewust het beest in de ogen kijken

Echte leiders vertrekken vanuit zichzelf om met dat bewustzijn het beest in de ogen te kijken en de uitdaging aan te durven.

Daarvoor moet je eerst naar jezelf kijken. Wie was ik en wie ben ik nu? Welke kwaliteiten zijn nu niet meer van dienst en wat uit mijn verleden kan me nu als leider sterker maken?

Meer dan ooit is het belangrijk je te laten bijstaan door een sparringpartner om jouw persoonlijkheid en jouw patronen te helpen zichtbaar maken met één been in het verleden en één been in de toekomst vertrouwen op het niet weten en geloven in de toekomst. De moed hebben om te erkennen wat was en de prijs te betalen om dat wat ooit zo goed was los te laten.

Dat is het moment wanneer het vuur in jouw ontwaakt en creativiteit kan stromen.

Succes in jouw nieuwe toekomst als "echte" leider.

Isabelle Demol

isabelle@ono.be

0475 52 12 47