ono

Loopbaancoaching

Loopbaancoaching of ook carrièrecoaching helpt jou om jouw loopbaan in beweging te houden en met "goesting" te blijven groeien in wat je doet.

Doelgroep

Bedrijfsleiders, managers en medewerkers die willen ontdekken wat de meest kritische competenties zijn die ze in hun organisatie nodig hebben om “future-proof” te blijven.
Mensen die hun loopbaan weer in beweging willen krijgen.
Mensen die hun loopbaan en bredere levensloop mooi op elkaar willen laten aansluiten.
Nieuwe werknemers die loopbaanbegeleiding als onderdeel van hun onboardingtraject krijgen.
Bedrijfsleiders, managers en medewerkers die de nodige competenties willen ontwikkelen die hen toelaten hun loopbaan zelf te sturen.

Didactische aanpak

Elke loopbaancoaching is uniek, want elke persoon en elke vraag is uniek. Als loopbaancoach zetten wij op een flexibele manier onze ervaring, kennis en methodes in, zodat jij op een individuele manier wordt begeleid in dit proces.

We leggen steeds de focus op 4 loopbaanbouwstenen:
Werkbaarheid, inzetbaarheid, groei & verbinding (team)

Daarna stel je samen een persoonlijk ontwikkelingsplan op. In dit plan geef je aan welke stappen je wil ondernemen. Zo weet je niet alleen wat je wil, maar ook hoe je het kan bereiken.

Resultaat

Deelnemers worden zich bewust van hun persoonlijke waarden, sterktes, interesses, loopbaanaspiraties en talenten en kunnen deze in kaart brengen.

Deelnemers leren hun loopbaan perspectief te bieden in deze onzekere en zeer snel veranderende ondernemingswereld. Ze kunnen reflecteren over hun eigen leercurve in de huidige job.

Deelnemers hebben inzicht in wat hen motiveert en succes in de huidige job verklaart, ze weten welke hun belemmeringen zijn.

Deelnemers zijn zich bewust van de impact van interne organisatiecontext, externe arbeidsmarkt en evoluties in professionele context.

Deelnemers leren dat ze zelf verantwoordelijk zijn om hun loopbaan terug in beweging te brengen en dit binnen het speelveld en de spelregens waarbinnen ze kunnen bewegen.

Deelnemers zitten terug “fit” en met een “open mindset” in hun job.

Programma

Elk programma bevat 2 sessies van 2h en 2 sessies van 1.5h.
Deze programma’s zijn individueel.
Loopbaancheques:
Ben je in loondienst, of ben je zelfstandige en heb je 7 jaar werkervaring? Elke 6 jaar heb je recht op 2 VDAB-loopbaancheques. De eerste cheque heeft een waarde van 4h coaching, een tweede cheque 3h. In totaal komt dit op 7u. coaching voor 80 euro. (De waarde hiervan is 1.165 euro excl. btw) Je kan deze twee pakketten direct na elkaar opnemen, of met een tussenpauze erin.

Surf naar de website van VDAB voor meer informatie ivm de voorwaarden voor loopbaancoaching. Wij werken hiervoor samen met Talpa Coaching als loopbaancentrum.
Onmiddellijk inschrijven kan hier.